Meer informatie

Sinds 1 juli is AVIA VOLT gouden partner van InMotion. InMotion is een team bestaande uit meer dan 50 studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen uit Eindhoven. Het doel van InMotion is het oplossen van het grootste obstakel dat mensen er nog van weerhoudt elektrisch te gaan rijden, namelijk de laadduur. Daarom hebben zij zichzelf de missie gesteld om een batterijpakket te ontwikkelen waarmee je net zo snel kunt laden als tanken.

 

De snelst ladende batterijpakket in een elektrische raceauto ter wereld!

In september 2022 zijn de studenten gestart met de ontwikkeling van het batterijpakket voor hun eigen volledig elektrische raceauto. En met succes, recent heeft InMotion hun nieuwe laadtijd gepresenteerd van slechts 3 minuten en 56 seconden. Tot zover bekend, is dit het snelst ladende batterijpakket in een elektrische raceauto ter wereld!

 

Onze mobiele lader

Als onderdeel van het partnership levert AVIA VOLT de laadoplossing waarmee InMotion het batterijpakket in de elektrische raceauto oplaadt. Momenteel maakt het team gebruik van onze mobiele lader. “Met deze oplader kunnen we overal opladen, of dat nu op het circuit is of in onze eigen garage, deze lader is voor ons ontzettend belangrijk,” zegt Hieke van Heesch, Partnership Manager van InMotion.

Ook voor de toekomst, wanneer het team een zwaardere laadoplossing nodig heeft, zal AVIA VOLT meedenken over de mogelijkheden. Alles om het laden zo moeiteloos mogelijk te maken.

 

De presentatie van de laadtijd van InMotion met de AVIA VOLT mobiele lader