Meer informatie

Afvalinzameling veroorzaakt 6% van de CO2-uitstoot in Nederland. Met het groeien van het aantal inwoners in binnenstedelijk gebied zal de uitstoot van CO2 en andere schadelijke neveneffecten als stikstof, fijnstof en geluid verder toenemen. De 100% elektrische inzamelvoertuigen van VDL Translift worden opgeladen via de laadpalen van AVIA Weghorst. Hiermee dragen beide partijen bij aan schonere en stillere steden en aan de missie om de landelijke afvalinzamelingsoperatie in 2030 volledig te verduurzamen.

VDL Translift kan door de samenwerking met AVIA Weghorst de gemeentes die de elektrische inzamelvoertuigen afnemen het volledige pakket aanbieden, inclusief de plaatsing van de laadpalen bij bijvoorbeeld de afvalverwerking of op een strategisch punt onderweg, zodat de voertuigen na het lossen van het opgehaalde afval snel weer volgeladen aan de tweede ophaalronde kunnen beginnen.

 

Volledig ontzorgd en 24/7 service

Mathijs van der Mast, directeur VDL Translift: “Veel gemeentes maken al gebruik van onze elektrische afvalinzamelvoertuigen. Met AVIA Weghorst als erkend leverancier van de laadpalen zijn wij in staat klanten te ontzorgen in het volledige proces: van vergunningaanvraag tot plaatsing van de laadvoorziening en de service daarna. Voor ons is de 24/7 service die AVIA Weghorst biedt van doorslaggevend belang geweest. Daarnaast zijn de mogelijkheden om het energieverbruik te monitoren en de efficiënte manier van laden, redenen geweest om voor AVIA Weghorst te kiezen.”

 

AVIA VOLT Laadoplossingen

De AVIA VOLT laadoplossingen worden geleverd door de Scandinavische producent Kempower. De laadpalen zijn snel, gemakkelijk in gebruik, dynamisch en schaalbaar. Uniek aan deze laadpalen is de dynamische stroomverdeling. Het systeem bewaakt continu het laadvermogen van elke voertuig. Wanneer de laadcapaciteit van een voertuig afneemt, omdat de batterij bijna vol is, wijst het systeem dit ‘overschot’ automatisch toe aan voertuigen die op dat moment extra laadvermogen nodig hebben. Hierdoor wordt elk voertuig optimaal en snel opgeladen.

Niek Weghorst, directeur AVIA Weghorst: “Met onze laadpalen kunnen wij bijdragen aan de ‘Green Mission’ van VDL Translift. Onze AVIA VOLT laadoplossingen zorgen ervoor dat alle voertuigen efficiënt en energiezuinig opgeladen worden. Daarnaast hoeft men niet bij het voertuig te blijven om de laadsessie te volgen. De laadpalen hebben een duidelijke gebruikersinterface op het scherm, inclusief een QR-code. Hiermee kan de gebruiker de details van de laadsessie op afstand via de telefoon volgen en dus ook direct zien als het voertuig volledig opgeladen is. Hierdoor hoeft geen enkel voertuig onnodig lang aan de laadpaal te staan.”